NÄRINGSRIK SMOOTHIE

Godmorgon finisar, ibland har jag lite svårt att få i mig frukost på morgonen, jag är inte alltid så hungrig och har ofta ganska så bråttom. Då tycker jag smoothies är en så himla bra grej. Dels går det snabbt, dom innehåller bra grejer och dessutom så kan man t.om förbereda dom dagen innan om man känner för det. Plus att dom är riktigt goda. Min favorit-smoothie som jag brukar göra på morgonen består av det här.

Ingredienser:

1 banan

1 ägg

1 näve bladspenat

1 dl hallon

1 dl blåbär

1 dl kvarg

1 skvätt mjölk

1/5 apelsin

1 msk chiafrön

Häll ner alla ingredienser i mixern och mixa allt tillsammans i en blender och servera sen i ett fint glas & drick!

Perfekt att ha ägg i smoothien, man känner knappt smaken och ett väldigt enkelt sätt att få i sig bra protein. Vad brukar du äta till frukost? Gillar du att göra smoothies? Vilket är din favorit smoothie? Vore så roligt med nya recept att testa!

3

2 reaktioner på “NÄRINGSRIK SMOOTHIE”

  • Helen skriver:

    Det låter inte gott med ägg, är det det? Får testa nån gång… Gillar att prova nya saker, så tack för tipset! Jag varierar min frukost. Sista tiden mkt smoothies, jag gör gärna min smoothie på kokosmjölk eller havremjölk eller havreyoghurt. Har gärna i vaniljpulver som är gjort på ren vanilj och helt utan tillsatser. Så naturell yoghurt får vaniljsmak samtidigt som det är nyttigt. Brukar ha i krossade kakaobönor också, är en sucker för choklad och detta är ju också utan tillsatser och nyttigt.. 😋😊 Annars äter jag tonfisk med grönsaker/bönor och ägg till frukost eller naturell yoghurt med färska bär, kokosflingor och nötter/frön i. Dricker alltid grönt te till frukost och ett löskokt ägg är standard varje morgon… Ibland byter jag ut tonfisken mot varmrökt lax eller makrill… Ibland gör jag havregrynsgröt och har bär på och kanel och kardemumma…Äter inget bröd…Jag bantar ju så jag äter extremt hälsosamt just nu men när jag nått mitt mål kommer hag nog fortsätta för jag mår bättre när jag äter varierat och näringsrikt…Har ätit såhär i 3 månader och nu går det av bara av farten att äta såhär…Plus att det är gott!😊 Fint sugrör!!! Kramar

  • Julia skriver:

    Åh jag älskar när du delar recept, speciellt sånna här hälsorecept! mer sånt :* Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *