NYÅRSMÅL 2018

 ★ BLI SNÄLLARE MOT MIG SJÄLV

Jag är ganska så duktig på att vara väldigt hård mot mig själv och har en väldigt låg självkänsla som jag ständigt försöker jobba på. Men ibland önskade jag bara att jag kunde vara lika snäll mot mig själv som jag är mot alla andra. I år ska jag försöka vara snällare mot mig själv. Jag är så hård mot mig själv, alltid varit och har extremt höga krav och press på mig. Men det är endast jag som sätter dom och det är endast jag som kan skapa skillnad och det jag fokusera på i år.

FÅ ORDNING PÅ RUTINER

I och med min ADHD så är inte rutin och struktur min starka sida, jag har väldigt svårt för rutiner och skulle knappt säga att jag har några rutiner alls. Vilket är rätt konstigt med tanke på hur jäkla viktigt det är för mig. Egentligen borde det mesta i mitt liv vara inrutat. Men det är det absolut inte, för mig är det ett stort projekt att bara få till att äta tre gånger om dagen, hänga nyckeln på samma ställe etc. Ni kan ju då tänka er att mitt jobb och det jag gör inte gör det lättare för mig. Många säger till mig att jag borde ha ett ”vanligt” jobb med rutiner, där det är lunch varje dag och man vet man ska göra och har tider att följa. Men jag är en kreativ själ och älskar det jag gör just nu. Så jag ska försöka få ordning på allt istället och jag är påväg. Ska dessutom börja året med att börja gå till en arbetsterapeut som ska hjälpa mig med scheman, tider, och strukturera upp mitt vardagsliv. Det är jag enormt taggad på!

RESA MER

Som ni vet så älskar ju jag att resa och tycker faktiskt inte att jag reste tillräckligt mycket 2017 så i år ska bli ett riktigt resår tycker jag. Ska verkligen unna mig och försöka resa så mycket det bara går. Dom resorna som jag tänkt göra eller nästan är helt bestämda är; Thailand, New York, Island, Kroatien & Italien. Åh så underbart! Första resan för 2017 sker redan om 4 veckor, så det är väl en bra start hihi.

PROVA YOGA & MEDITATION

Eftersom min hjärna är en enda stor karusell med tusen tankar och idéer hela tiden så vore det skönt att hitta något sätt att få den att vila. Att bara få vara och försöka bli mera närvarande i nuet och i livet. Jag har väldigt svårt för Yoga och meditation, har så svårt att slappna av och blir så himla rastlös. Men i år vill jag verkligen ge det en chans på riktigt och ska verkligen försöka och ge det tid. För jag vet att jag verkligen behöver det!

TRÄNA & ÄTA  FÖR ATT MÅ BRA

För mig har ofta träning varit hets, höga mål, viktnedgång och mycket press. Har väldigt sällan enbart tränat för att det är roligt eller för att min hjärna och kropp behöver det. Utan träning har oftast varit lika med att gå ner i vikt. Dessutom så är jag en riktigt periodare och kör stenhårt ett par månader och sedan inget alls. Men nu vill jag få in träningen naturligt i mitt liv, jag är person som mår så sjukt mycket bättre när jag tränar. SÅ i år vill jag komma igng på riktigt, inte för att min kropp ska bli trimmad eller snyggare. Utan för att må bra, för att kunna orka med allt samt är det väldigt viktigt för min diagnos och för mitt psyke. SÅ i år ska jag träna för mitt mentala. Det kommer vara så mycket lättre för mig att gå dit då, jag ska inte sätta upp så mycket mål. Utan ska vara glad om jag ens tar tag i det och går dit. Vill hitta något som jag tycker är riktigt roligt och sen kommer kanske allt naturligt. Vill att träningen ska vara en del av mig, att det är lika naturligt att gå och träna som att borsta tänderna. Dit vill jag komma!

PENSIONSSPARA

När man är egenföretagare så är så mycket mer upp till mig och man kan längre inte förlita sig på någon arbetsgivare. Helt plötsligt är det jag som ska ta hand om semester, sparande, pension osv. Då inget av detta sker automatiskt. Så i år tänkte jag ta och börja spara med till min pension.

SPARA MER

Jag har aldrig varit så duktig på att spara, isåfall till kortsiktiga mål så som till resa, semester eller liknande. Men inte så duktig på ett långsiktiga sparande och det vill jag bli betydligt mycket bättre på. Så i år ska jag börja spara både under kort tid men även långsiktigt. Jag vill börja spara till bröllop, hus, och resor. Samt om något oväntat skulle hända.

 ★ BÖRJA SKRIVA PÅ MIN BOK

Jag gillar ju att skriva och dela med mig som ni vet och jag har under en lång tid tänkt att jag vill skriva en bok. En bok om mig, mitt liv, mina tankar och mina erfarenheter. Jag vet inte exakt själva vinklingen ännu. Men jag har lite tankar och idéer, vet inte alls hur hela den här processen går till men tänker att jag ska börja spåna lite och faktiskt börja skriva ett par rader. Man måste ju börja någon stans?

STARTA EN PODD
Jag har så länge också velat starta en podd, där jag får chansen att visa vem jag är haha. Jag kan känna att jag inte riktigt alltid kommer fram i text och att youtube inte kanske är rätta forumet för mig. Men PODD där emot känns så rätt. Jag älskar ju att prata och skulle verkligen vilja göra detta. Jag har faktiskt redan pratat om detta med en eventuell podd-kompanjon så vi får väl se. Men jag hoppas att vi får till detta och startar ett podd 2018. Det vore så jävla kul!

HA EN LEDIG HALVDAG/DAG I VECKAN

Jag som är egenföretagare måste helt klart bli bättre på att fördela min tid och ge mig själva vila och pauser och inte hela tiden jobba. Utan se skillnad på jobb och privat. Jag skulle vilja varje vecka ha en dag eller iallfall en halvdag där jag bara är helt ledig och inte gör någonting jobbrelaterat. 1 dag kanske är svårt att få till i början, men jag skulle kunna börja med halvdag. Detta måste jag bli bättre på helt enkelt.

LÄGGA BORT MOBILEN OFTARE

Under 2017 så började jag faktiskt att lägga ifrån mig telefonen oftare och i år ska jag bli ännu bättre. Världen går ju inte under om jag inte svarar på det där mailet inom 1 minut eller om jag inte uppdaterar Instagram på 2 dagar. Jag ska försöka att bli bättre på att ta pauser från sociala medier och verkligen ha lite mobilförbud då och då. Lättare sagt än gjort men jag vill iallafall bli bättre på det och det är ju huvudsaken.

BLOGGA REGELBUNDET – 3 INLÄGG OM DAGEN

Få ordning mer på bloggen, få in struktur och rutiner även här. Börja planera mina inlägg mer, verkligen lägga tid och dela med mig av de inläggen som ni verkligen vill se. Lägga fokus på rätt grejer samt att få in 3 inlägg om dagen alltid på hyffsat liknande tider. Så att ni vet när ni kan förvänta er inlägg av mig. Ha bra variation och ha vissa dagar som alltid är återkommande med liknande innehåll. T.ex Söndagar så är det alltid ett recept, måndag är det alltid veckans planer och inspirationsbilder för veckan. Ja ni fattar! Det här vill jag bli bättre och få ordning på. Jag älskar ju att blogga!

STARTA MITT YOUTUBE PROJEKT

Jag har länge velat satsa på Youtube, men ändå känt att jag aldrig kommer bli någon riktig youtuber, mycket kanske för jag inte vetat vad min nisch skulle vara och hur jag skulle använda plattformen på bästa sätt. Men nu vet jag, så nu har jag ett grymt bra idé som jag tänktes starta 2018. Jag tror ni kommer älska det!

BLI BÄTTRE PÅ ATT DRICKA VATTEN

Haha otippat va? Men jag är fruktansvärt dålig på att dricka vatten. Jag känner ingen som dricker så dåligt vatten som jag och jag märker att jag far illa över det. Jag måste bara bli bättre på det här, ibland kan det gå 2 dagar och jag har inte ens druckit ett glas. Man ska ju dricka ett par liter om dagen så måste bli bättre!

ALLTID HA MÅLADE & FINA TÅNAGLAR

Jag har alltid så fina och piffiga naglar men mina fötter är inte alltid lika roliga. Dom liksom glöms bort, så i år tänkte jag ha som ett litet mål att alltid ha fina och målade tånaglar. Man känner ju sig så mycket fräschare då och jag måste bli bättre på att ta hand om mina fötter och mig själv med för den delen. Jag vill göra pedikyr och ta mycket massage för det behöver jag. Det ska jag göra massor i Thailand, kanske en massage varje dag? Fan vad skönt!

Det var mina mål, hoppas ni gillar att läsa om mina stora och små nyårsmål, har ni några härliga nyårsmål som ni vill dela med er av? Vore så roligt att att få höra om era, så kan vi peppa varandra 

3

4 reaktioner på “NYÅRSMÅL 2018”

 • Moa Simborn skriver:

  Så bra inlägg ! Har själv inga specifika mål !

 • Erika skriver:

  Mina mål är: byta jobb, spara mer pengar, mobilfri eftermiddag (efter jobb och föris fram till nattning), träna för att må bra (ingen hets) och fortsätta minska ner på animaliska produkter 😊

  • Rebecca Fredriksson skriver:

   Vilka bra mål 🙂 Jag vill också bli bättre på att äta mindre animaliska produkter. Där fick jag ett till 🙂 Ha en fin dag och lycka till med alla mål 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *