SÅ GICK MINA MÅL 2017

Året börjar dra ihop sig och sista dagen på 2017 är här, helt galet att hela 2017 är slut. Vad hände? Tusan så fort det gick. För exakt ett år sen så satte jag upp lite nyårsmål inför 2017 och jag tänkte att vi kunde kika på hur det faktiskt har gått med dom? Viktigt att det är mål och inte löften. Att sträva efter mål och sätta upp rimliga mål som man strävar efter är bara härligt tycker jag. Nu ska vi se hur det har gått.

MÅ BRA, PRIORITERA MIG SJÄLV – CHECK

Under 2017 har jag mått väldigt dåligt och jag har också mått väldigt bra. Det har varit lite av en bergodalbana. Precis så livet är, 2017 har väl varit lite extra tufft. Däremot så har jag faktiskt varit bättre på att prioritera mig själv och faktiskt tänka till både en och två gånger vad jag faktiskt mår bra av och vad som ger mig energi. Jag har lyssnat mer på min kropp och hjärna. Vad vill jag och vad känner JAG för. Har försökt göra det jag mår bra och inte göra det för någon annan vill eller förväntar sig det. Så check på den!

TRÄNA MER OCH FÅ IN DEN PÅ ETT NATURLIGT SÄTT

Den här målet är ju inte riktigt check, 2017 har nog varit de sämre träningsåret på länge. Mycket där handlar väl också om att jag inte alltid mått så bra och inte fått till eller förstått hur pass viktig träningen är för mig. Har tränat i perioder men inte alls så pass mycket jag skulle behöva rent mentalt.

BLI MER HÄLSOSAM OCH TRIVAS I MIN KROPP – CHECK!

Det här däremot tycker jag att jag blivit bättre på. Jag tänker mer på vad jag stoppar i mig och är mer mån om att ge min kropp rätt av energi men samtidigt unna mig men allt på hälsosamt sätt. Jag har under lång tid haft en jobbig och dålig relation med min kropp. Men den har faktiskt under 2017 blivit bättre och det är något jag kommer fortsätta jobba på.

JAG VILL BLI BÄTTRE PÅ ATT SPARA

Det här med sparande har jag väl inte varit superduktig på, har ioförsig inte köpt lika mycket onödiga saker, så det är väl ett sparande i sig. Men jag har inte varit duktig på att spara långsiktigt. Det har ju också såklart också att göra med att jag haft lite oklart med jobb osv på sistone men det har ju verkligen ordnat upp sig nu. Så jag ser fram emot att bli en riktig sparare 2018, är även sugen på att sätta in mig lite i aktier. Haha ja ni läste rätt! Sen älskar jag också att jag är en som verkligen lever livet också och inte bara har pengarna på ett konto som växer, för mig är det viktigt att vara här och nu och leva här och nu. Men visst kan jag spara mer, absolut!

STRESSA MINDRE – HALVCHECK!

Det är nog halvcheck på den skulle jag säga. Eller snarare mer åt check än inte. Jag har verkligen blivit så mycket bättre på att inte stressa lika mycket. Jag springer inte alls lika ofta till tunnelbanan, stressar inte upp mig för småsaker utan försöker vara mer chill och tänka att allt är inte hela världen och jorden går inte under för att man inte gör vissa grejer eller inte uppnår allt man tänkt sig. Jag har faktiskt blivit bättre på att planera och tacka nej till saker vilket också har lett till mindre stress.

PLOCKA FRAM MIN COOLA SIDA IGEN – CHECK!

Det har jag också gjort, 2016 var ett väldigt jobbigt år för mig där jag tappade bort mig själv ganska så ordentligt. Under 2017 har jag ändå kommit igen mer och jobbat för att komma tillbaka och hitta till mig själv och vad jag vill här i livet. Jag har kämpat, krigat och fått mitt driv tillbaka. Vilket känns helt fantastiskt, klart man tappar bort sig själv ibland men det händer inte lika ofta och jag börjar bli starkare och mer trygg i mig själv. Så viktigt!

PLANERA BÄTTRE, SKRIVA LISTOR & BLIR MER STRUKTURERAD – CHECK!

Det här måste nog vara den mest uppnådda punkten på hela listan. 2017 har verkligen varit listornas år haha. Jag har skrivit så mycket listor, köp almanackor som jag faktiskt använt. Köpt gemensam kalender till mig och Henke som vi har i köket, som båda ser hela tiden. Det är en stor skillnad mot innan, då jag alltid haft allt i mitt huvud. Men det här året har jag faktiskt blivit riktigt bra på att skriva ner, planera och försöka få bättre struktur på allt.

UTVECKLA HOMEBREBFRE & GE ALLT- CHECK!

Den här är det också check på, från att ha gjort någon styling då och då till att faktiskt styla riktigt ordentligt och det har mer eller mindre blivit mitt heltidsjobb. Jag ser fram emot att köra igång ännu mer under kommande 2018. Fylla på lagret, ha en praktikant och lansera min hemsida. Fan så kul!

BLI BÄTTRE PÅ ENGELSKA

Haha det här har väl gått sådär, har inte blivit någon superhöjdare på engelska direkt. Det däremot ska jag se till att bli nästa år, för det är verkligen något jag vill utveckla. Jag vill bättre och säkrare på att båda prata och skriva. Även sugen på att plugga lite engelska. Alltså jag kan ju en del men inte såpass bra som jag vill kunna. Rent grammatiskt vill jag bli bättre och det känns så viktigt för mig eftersom jag använder engelskan så mycket i mitt jobb.

 ÅKA PÅ TJEJWEEKEND

Det blev tyvärr ingen men detta ska verkligen bli av 2018. Ser fram emot så mycket att bara dra iväg på en weekend med mina bästa brudar, sola, bada, dricka, vin, shoppa och götta oss. Tjejer när drar vi?

 ÅKA TILL NEW YORK IGEN

Det blev inget check på den här heller, det hände för mycket annat och fokuset låg på annat. Men under året som kommer så ska jag till min drömstad igen, det är redan bestämt. Jag & Emma funderar på att dra dit i vår. Fan så underbart! Älskar den staden och ska bli helt magiskt att åka dit med min partner in chrime!

SLUTA ÄLTA/GRUBBLA

Nja det var väl inget jag kan sätta på check, känns som har grubblat sönder iallafall halva året. Nu under hösten och vintern har det faktiskt blivit bättre och jag försöker att inte noja/oroa mig lika mycket för saker som inte ens hänt utan bara ta en sak i taget. Det är så onödig energi att oroa sig för massor saker som ännu inte hänt eller ens kommer ske. Men sluta grubbla helt är nog omöjligt för mig. Jag är en riktigt tänkare och tänker så sjukt mycket. Ibland undrar jag hur min hjärna pallar haha. Har heller aldrig förstått begreppet ” Att inte tänka på någonting” Hur fan gör man det?

GE YOGA EN CHANS

Det gjorde jag inte, var väl helt enkelt inte där rent mentalt. Det känns som man lite måste vara i sånt mood för att vara mottaglig. Är ni med på vad jag menar? Jag är ju en extremt rastlös själ och behöver verkligen meditation/lugn för att koppla av och vara mer nuvarande. Men tror det handlar om att ge det mycket tid, vilja och hitta sin grej av meditation. Ska verkligen utforska detta under 2018, för det vet jag att jag verkligen är i behov av.

LÄSA MER – CHECK!

Det har jag blivit mycket bättre på, från att bara ha läst typ en bok i mitt liv så har jag faktiskt t.om köpt 2-3böcker i år och blivit lite bättre på det. Sen är jag ju inte värsta bokmalen och kommer nog aldrig bli. Men ibland kan det vara skönt att läsa lite, framförallt sånt som ger en något. Det gillar jag och känns värt att lägga tid på.

MOBILFRIA STUNDER – CHECK!

Det här är det verkligen check på vilket jag aldrig trodde. Från att inte ens gå på toaletten utan min mobil till att faktiskt lägga undan telefonen under middagar osv. Jag är t.om den som tjatar av mig och Henke att vi ska lägga oss ifrån den helt. SÅ viktigt att ibland bara koppla bort och bara vara närvarande. Det kan jag bli så mycket bättre på men under 2017 började jag och fick till det flera gånger. Hade t.om helger där jag kopplade bort mig helt från sociala medier. Vilket är så viktigt och ger en väldigt mycket. Framför allt mig som håller på det med konstant!

VARA HELT LEDIG 

Den här däremot är det ingen check på. Att vara helt helt ledigt är jag väldigt dålig på, det uppdateras, läses mail och jobbet tänker jag på väldigt mycket, jag har så svårt att släppa det helt. Men det blir ju också så när man är egenföretagare, det har mycket fördelar och det är ju bara jag som bestämmer hur mycket jag ska jobba eller nästan iallafall. Men det innebär också en hel del jobb och jobben tar aldrig slut. Det finns dessutom tillgängligt jämt vilket gör det lite svårare att bara lämna det. Men det här måste jag bli bättre på, speciellt vad jag har i ryggen. Jag måste vila mer och bara släppa ALLT ibland. Det är så viktigt och det gör ju bara att man bli mer motiverad och inspirerad. Ibland blir jag så trött på mig själv som chef, jag ger inte ens mig själv en timmes lunch om dagen. Men under 2018 blir det andra bullar, då ska det bli rutiner och bättre prioriteringar!

Såhär har det gått under 2017, tycker ändå att det gått bra och många utav målen jag satt upp är faktiskt nådda. Vilket känns väldigt bra, snart kommer ni även få mina mål inför 2018. Hur dom ser ut och vad fokuset ska ligga på då. Men först ska jag fira nyårsafton. Sitter i bilen påväg hem nu från Norrköping och det här inlägget tog nästan hela bilresan, så skönt för då gick det så mycket fortare. Älskar att jobba i i bilen eller på tåget. Man får så mycket gjort då, ha nu ett fint nyår så hörs vi lite senare hörrni!

0

2 reaktioner på “SÅ GICK MINA MÅL 2017”

  • Linda Ph skriver:

    jag hade gärna sett mer styling på badrum. tycker det är så svårt att fixa till något nice där när det mesta ser plastigt ut 🙂

    • Rebecca Fredriksson skriver:

      Vad kul att höra 🙂 Det ska jag se till att det blir mer av helt enkelt. Ja men badrum är lite knepigt faktiskt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.