RECEPT: SEG SAFFRANSKOLA

Nu kommer det första receptet den här julen men inte det sista kan jag lova. Jag älskar ju att dela med mig av härliga recept till här. Jävlar så god den här kolan blev. Istället för en traditionell kola eller chokladkola så tycker jag det är lite roligare med något annat. Så idag fick det bli saffran. Den är superenkel att göra och smakar gudomligt! Receptet har jag hittat hos Fanny

 INGREDIENSER

6 dl strösocker

200 g smör

4 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

2 påsar (1g) saffran

INSTRUKTIONER

1. Häll i alla ingredienser i en stor kastrull (gärna tjockbottnad), allt ska smältas ihop under omrörning på medelhög värme.

2. Ta fram en ugnsform och klä in den i bakplåtspapper, jag tog en brödform för att få en kolan lite högre.

3. Sedan så är det bara att hålla koll på kolan medan den kokar upp. Jag brukar alltid göra kulprov med ett litet vattenglas (man häller kolan i ett glas med kallt vatten och ser om man kan rulla kolan till en kula, när man kan det är kolan är klar) men den här gången använde jag en mattermometer och då behöver temperaturen bli 122 grader.

4. Häll sedan kolan i formen och förvara den i kylen ett par timmar.

5. Skär upp kolan och slå in i bakplåtspapper

0

7 reaktioner på “RECEPT: SEG SAFFRANSKOLA”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *