ATT RESA FÖR SJÄLEN

Jag är sån som måste resa för själen, jag är i behov av sol, värme och ny miljö mer än normalt skulle jag säga. För mig är det så viktigt att få komma bort och upptäcka nytt. Men framförallt ljus och sol, min kropp bara skriker efter d-vitamin. Nu var det ganska länge sen som jag var iväg på en riktigt lång vinterresa. Det har mest blivit kortare resor inom Europa på sistone. Men nu känner jag att jag måste resa iväg för att få andas, få ny inspiration och bara leva livet. Att resa som ni vet är ju det bästa jag vet. Oftast så reser jag med Henke eller någon eller några vänner. Den bästa kombon är ju när man kan göra både och.  Henke älskar också att resa och vi har rest en hel de under våra sju år men han känner inte riktigt samma behov som jag gör. Han skulle lätt kunna ta ett år utan att resa vilket skulle ge mig fullständig panik haha. Jag tror det även ibland handlar om att han är lite äldre och känner att han är rätt bekväm och trygg i allt han har och gör. Medans jag är mer en som alltid är på språng, vill se och upptäcka. Men nu har vi pratat lite smått om att ge oss iväg på lite semester i Februari.

Vi funderar på att åka till Thailand nämligen, jag har ju varit där 5-6 ggr tror jag, minst? Men det är något speciellt med det landet och jag känner att jag bara vill dit nu. Dock är vi lite osäkra på var vi ska åka, jag vill gärna åka till Koh Lipe och visa det paradiset för Henke, eftersom han inte varit där. Men vill nog inte vara där i 2 veckor? Så tänkte därför kolla med er om ni kunde dela med er av ert absoluta bästa ställe i Thailand?

Jag har varit på/i Bangkok, Phuket, Krabi, Koh Lanta, Koh Tao, Koh Chang,  Koh Kood, Koh Mak, Koh Samui, Pattaya, Phi Phi & Koh Lipe (haha ja det har blivit lite ställen)

Vad har jag missat eller vad är värt att besöka igen? Ge mig era absolut bästa ställen i Thailand.

1

3 reaktioner på “ATT RESA FÖR SJÄLEN”

  • Matilda skriver:

    Thailand är fint men för turistigt. Flyg från Bangkok till Bali och upplev orörda öar och ständer och häftig djungel med sjuka vattenfall! Flyget kostar ca 300 för att åka till bali och tar ytterligare 6h, men värt om man inte vill höra svenska överallt och uppleve kultur som inte är anpassad för turister. Eller åk till norra Thailand, men då går man miste om bad. Kolla upp lombok om ni ska till bali, dit åker du med båt. Slå två länder i ett. Eller varför inte thailand en vecka och bali en vecka?

  • Hilda skriver:

    Thailand har blivit för turistigt! Har rest 2 långa asienresor runt på x antal månader och rekommenderar changgu på Bali, underbart!

  • Kajsa skriver:

    När jag och min sambo var där för några år sen så spenderade vi några nätter först i Ao Nang sen tog vi båten ner mot Koh Lipe och var där en vecka (det räcker nästan där). På vägen upp mot Krabi igen så stannade vi till några nätter på ön Koh Mook. Kan rekommenderas 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *