DIY – MIRROR TABLE/CUBE

Jag har ju lovat er att bjuda på er på mer DIY-projekt som jag har för mig. Här kommer den allra första. Jag har länge varit sugen på ett spegelbord eller en spegelkub. Dom är ganska dyra att köpa, så varför inte göra sin eget? Det gjorde iallafall jag. Det var busenkelt och resultatet blev väldigt snyggt. Det är ju även roligt att man gjort det själv. Älskar spegel-kuber, det blir en sådan snygg inredningsdetalj och bryter verkligen av.

Du behöver:

6 stycken spegelglas – Ikea 69:- (LOTS)

Maskeringstejp – Rusta ca 20 kr

Glas silicon/lim – Clas Ohlsson  ca 100:-(viktigt att det är för glas)

Vinkelhakar 20 st – Jula ca 7:- styck.

Gör såhär:

 • Lägg fram ett gäng tidningar eller något annat som täcker ytan du är på, samt att det är ett platt underlag.
 • Börja med att ta bort skyddsplasten från speglarna. Sätt sedan ihop speglarna som en kub, limma på glaslimmet på vinkelhakarna och sätt dit dom enligt ovan. För att göra det enklare så kan ni även tejpa ihop kuben med hjälp av maskeringstejpen för att hålla ihop kuben.
 • Jag började att limma dit vinkeljärnen i ”botten” och sen fortsatte jag bara sedan lät jag det torka i ett par timmar, vred kuben så att en ny sida kom i botten, limmade dit nya vinkelhakar.
 • Innan locket skulle på så satte jag vinkelhakarna på sidorna högst på, när dom sedan torkat kunde jag enkelt lägga på sista glasskivan (se ovan)

Här har vi resultatet, om du vill ha spegelkuben ännu mer stabil kan du även köra en träkub med samma mått och sedan enbart limma på spegelglasen direkt på träkuben.

Vad tycker ni om resultatet och vad tycker ni om att jag visar mina DIY-projekt?

1

10 reaktioner på “DIY – MIRROR TABLE/CUBE”

 • Josse skriver:

  Åh så fint det blev!

 • Malin skriver:

  Snyggt!

 • Viktoria skriver:

  Hej!
  Jag behöver lite inspiration till mitt sovrum. Är lite sugen på att göra om det lite med hjälp av att sätta till lite färg i form av dusty punk, grått och vitt. Kanske en ljus dusty punk eller grå vägg med resterande vit väggar.. Har du möjlighet att kanske visa lite inspo eller göra en mood-board?

  • Rebecca Fredriksson skriver:

   Hej 🙂 Åh vad spännnade, älskar dusty pink 🙂 antar att det var de som det skulle stå haha. Man hatar ju autocorrect ibland haha. så roligt att du vågar på med färg också! Självklart kan jag göra det, lägger det i min lista på önske-inlägg att göra. Så håll utkik, ska försöka få till det så snart som möjligt. Roligt att du frågar 🙂 Gillar att dela med mig av sånt ni verkligen vill se!

 • Pauline skriver:

  Men alltså åh! Verkligen så fint, vad snällt att du ger sådan braiga tips <3<3 bästa du!

  • Rebecca Fredriksson skriver:

   Men tack snälla, såklart jag vill ge er massor braiga tips 🙂 ska bli ännu bättre på det. I veckan så kommer ännu ett nytt. Hihi! Stort kram <33

 • Carolina skriver:

  Meen wow! Så häftigt ju, blev så snyggt!

  • Rebecca Fredriksson skriver:

   Men gud vad glad jag blir, så roligt att mina DIY uppskattas också 🙂 räkna med mer sånt här 🙂 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *