DET ÄR OKEJ ATT GÅ TILL PSYKOLOGEN!

img_6716.jpg

TA HAND OM DIG!

Idag var ju jag hos psykologen på förmiddagen, då började mina tankar att snurra kring just det. Jag tycker det är så konstigt och sjukt egentligen att det ligger så otroligt mycket skam i psykisk ohälsa och det finns så mycket som är tabu och framförallt om en så enkel grej som att gå till psykologen. Det är så skamligt för många och många är rädda att ens gå dit men framförallt att säga att man varit där. Jag förstår absolut det och har själv länge känt så,  men det är för samhället har skapat det och alltid nästan pratat om det som något skamligt. Samt pratat om det alldeles för lite. Det ska inte vara så! När jag var yngre så gick jag hos en psykolog ganska ofta, nästan 1 gång i veckan under en ganska lång tid. Jag kommer ihåg hur jag ljög för alla i klassen, sa att jag skulle till läkaren för jag hade ont i magen. Hur jag sprang in på mottagningen och gick omvägar dit för att ingen skulle se mig. För vad skulle dom tro om mig då? Om dom såg att jag gick till psykologen?Paniken/rädslan av att någon skulle få veta låg alltid där.

Vad jag vill säga till mitt 15-åriga jag och alla er andra är: det är okej, det är okej att må dåligt, det är okej att ha ångest, det är okej att gå och prata. Samt att man behöver inte heller må fruktansvärt dåligt eller ha något världsproblem för att gå till en psykolog. Alla människor är i behov av att prata, vissa mer än andra 🙂  Det är nyttigt att bolla med någon utomstående, för det ger en nya perspektiv. Visst, alla gånger är det inte skitkul och ibland hatar jag att gå dit, får ångest av bara tanken. Vad ska jag säga? Vad känner jag? Men det är väldigt sällan jag ångrat ett besök, skulle nog säga aldrig. För känslan efter är så bra och skön på något sätt. Man känner sig så mycket lättare och fri på något sätt. Det är inte heller så farligt som man tror, plus att känns hon/han inte bra så kan man bara byta till någon som passar en bättre. Kemin måste ju finnas där såklart! Jag kan lova er, det är de mest väl investerade pengarna någonsin. Man kan även få hjälp inom vården. Vart vill jag komma med detta då? Jo att var inte rädda för att söka upp en psykolog om ni funderat på det. Samt skäms för tusan inte! Det är så vanligt och tänk på att hjälpa dig själv innan du hjälper någon annan. Döm inte heller någon, för du vet inte alls vad som döljs där inne 🙂 Undrar ni något eller sådär, tveka inte på att fråga. Ni är bäst <3

 

0

2 reaktioner på “DET ÄR OKEJ ATT GÅ TILL PSYKOLOGEN!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *