HITTA LYCKAN I VARDAGEN!

Nu när det är början av Augusti och många har börjat jobba igen så känns det ju kanske som att ”sommaren” på något sätt är lite över, inte helt men nästan. Eller iallafall att den börjar ta slut. Därför tänkte jag tipsa om massor peppiga och roliga grejer man kan göra nu under Augusti oavsett om man är ledig eller har börjat jobba. Det är viktigt att ta vara på dagen och njuta här och NU. Här kommer mina tips, allt från lite större saker till mindre grejer 🙂 Ibland behöver man faktiskt peppa sig själv med massor härliga enkla saker. Samt att försöka leva här och nu och inte hela tiden längta bort eller bara leva för helgerna, utan att försöka hitta lyckan i vardagen. Då tänker jag att man är lycklig på riktigt.

 10897104-0fc9-475c-9688-5919acb49af8.jpg

Ta ett morgondopp eller varför inte ett kvällsdopp efter middagen? Kanske har du eller kompisen någon sjö/brygga i närheten som ni kan cykla till eller ta bilen till. Hur mysigt? Älskar att kvällsbada på sommaren, trots att det kanske är lite kallt så är det så himla underbart ändå haha.

5629911b-cb1e-48fd-ba94-19946cd9285c.jpg

Bjud ut en vän/kollega på en AW på ett något ställe, gärna med uteterass. Varför inte höra av dig till någon som du inte träffat på länge? Ta igen tid och prata gamla minnen. Eller fråga någon bekant som du aldrig ens tagit en AW med tidigare, kanske kan det vara på början på en ny vänskap?

70460250-a2b5-47ca-8356-664bfee0667f.jpg img_7093.jpg

Köpa färsk frukt i mängder, framförallt jordgubbar om man nu gillar det.. Hur somrigt är inte det? Finns det något bättre än jordgubbar i mjölk? Skulle inte tro det hörrni.

bbb62418-24b6-41bb-8d4a-3efc4bec0323.jpg

Ta med en filt, kudde och en stor korg med godsaker och ha en riktig mysig picknick i en park i närheten. Antingen du och killen eller du och dina vänner. Picknicka (säger man ens så haha) gör man ju på tok för sällan och det är så jäkla nice. Mat + vänner = Hur bra kombo?

01d53048-c97a-4d6d-b432-c3d9b98dfebc-1.jpg

Njut av att kvällssolen, den går faktiskt går ner ganska så sent nu på sommaren, passa på och carpa lite. Stäng av mobilen för ett tag och bara ha det gött.

f6df271a-8eca-4c0c-9061-03942a0c6809.jpg

Boka in en brunch med en kompis eller varför inte göra en stor somrig brunch hemma? Med alla dina favoriter. Lyxa till den med att göra den lite extra fin, färsk frukt och kanske pannkakor.

0c218566-88aa-48e4-b31e-4fdcb2da85ab.jpg

Har du, familjen, släkten eller kanske någon vän ett landställe till närheten som ni bara kan dra till över kvällen eller helgen? Det finns ju inget bättre än att bara gå omkring osminkad i slappa kläder och en tofs på huvudet, umgås, spela kort eller läsa en bok. Det är sommar om något.

8d1413e2-d6ce-4bbb-9b4c-fc4b58308ceb.jpg

f52e06c2-c35d-4b92-8137-6401d0941edd.jpg

Ät middagen ute i trädgården, innergården eller på balkongen istället för inne. Så mycket roligare och härligare att äta ute än inne. Om man inte orkar böka med att ta ner allt så unna dig hämtmat dagen till ära.

fe843c54-247c-43db-8aea-4a68f3fdf119.jpg

Ses på en glass-dejt, vem tackar nej till en glass? Ingen 😉

img_8984-1.jpg

Ta en promenad eller gå ut och spring. Passa på, det är sånt man ångrar djupt i vinter att man inte gjorde oftare 😉 Perfekt tillfälle att göra det med någon, så kan ni umgås samtidigt som ni motionerar. Då har man fått två bra grejer gjort på samma gång.

8705ba7b-fac0-411f-b8c5-277b81fc4936.jpg

Besök något nytt fik som du aldrig varit på tidigare 🙂 Tänk så många ställen du inte sett eller upptäckt. Det kanske blir ditt nya hak som du alltid kommer hänga på. Man får så mycket mer inspiration utav att testa nya saker, gå nya vägar, byta miljöer och se annat.

 Det var mina pepp-tips tills sommaren, hoppas att ni uppskattar denna typ av inlägg. Önska gärna om det är något speciellt du vill läsa som, så fixar jag det såklart!

0

5 reaktioner på “HITTA LYCKAN I VARDAGEN!”

 • Ellen skriver:

  Så bra idéer! Jag ska försöka göra några av dem. Jag tror inte du har gjort ett eget inlägg om eran självbyggda garderob, de skulle vara roligt att se😊 kram Ellen

  • Rebecca Fredriksson skriver:

   Ja, men det är inte heller några måsten. Vill bara ligga hemma och pilla sig i naveln då gör man också det 🙂 Men ibland kan man behöva lite extra pepp!!! Kram

   • Rebecca Fredriksson skriver:

    Glömde svara på garderobsinlägget 🙁 hihi. Den är faktiskt helt klar, men den är lite väl rörig nu så inte så fotovänlig. Men ska se till att städa den i helgen eller veckan, så ni äntligen kan få se hur den ser ut. Detta har tagit alldeles för lång tid 🙁 Vissa grejer skjuter man bara upp lite väl mkt haha. Men inlägg kommer, jag lovar <3 Tack för respons!

 • pauline skriver:

  Superbra tips, man blir extra peppad :)<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *