JÄRNBRIST?

Som ni vet har jag ju skrivit flera gånger att jag är väldigt trött på senaste. Men just nu känner jag att det är på en nivå som inte känns helt okej. Jag är verkligen helt förstörd, alltså ni vet sådär vidrigt trött och känns som jag skulle kunna sova hela tiden. Känner inte riktigt igen mig själv. Energin som jag brukar ha finns inte där. Jag hatar att vara såhär trött och orkeslös. Imorse pratade jag lite med mamma samt 1177 och vi kom fram till att jag kanske har järnbrist? Hade det mycket när jag ung eller yngre och även när jag svimmade för ett år sedan och åkte in akut hade jag även lite järnbrist. Så kanske kan det vara det? Någon där ute som har järnbrist? Eller som vet vad det kan vara som spökar med kroppen? Visst att man kan vara trött för det Februari och mörkt och solen visar sig inte allt för ofta. Men det här är på en helt annan nivå. Läkaren skulle ringa mig i eftermiddag iallafall så får vi se hur det går. Någon som känner igen sig? 

1

7 reaktioner på “JÄRNBRIST?”

 • Karin skriver:

  Jag har inte haft järnbrist men varit extremt trött, precis som du känner dig, att man skulle kunna sova hela tiden. Jag var väldigt nära den berömda väggen så självklart berodde det till stor del på den biten men det jag provade, som jag tyckte fungerade, både för tröttheten men också mot deppighet var Rosenrot. Jag köpte det märke som finns på Apoteket med rosenrot, typ ”Arctic Root” eller något sådant och jag vet inte om det var inbillning men jag tyckte att jag både blev gladare, mentalt starkare och framför allt piggare. Kanske kan vara något att prova? Det är ju ”örtbaserad” medicin eller vitaminer så det skadar ju inte att testa. Sen får du se om du märker någon skillnad och effekt.

  Hoppas att orken kommer tillbaka snart! Om inte annat så kommer nog våren och solen att göra susen så småningom! Kram till dig!

  • Rebecca Fredriksson skriver:

   Ja det är ju så jobbigt att vara sådär extremt trött hela tiden, man blir galen. Usch så jobbigt! Jaha okej, ja jag har hört en hel del om det. Kanske kan vara värt att testa 🙂 Tusen tack för din gulliga och peppiga kommentar <3 Det betyder mycket!!

   Massor kramar!!

 • ljuva julia skriver:

  Jag har däremot haft kaliumbrist och det var ett helvete vad gäller trötthet. Blir dock också sådär döendetrött i två veckor innan mens – tack vare pstav har jag inte mens särskilt ofta, men när det händer brukar jag glömma vad jag pratar om mitt i en mening för att jag håller på att somna där jag står. Inte så lyckat när man är högstadielärare.

  • Rebecca Fredriksson skriver:

   Intressant! Det kanske skulle kunna vara det också? Ska iallafall kolla med läkarn imorgon och se vad hon säger 🙂 Tack för ditt stöd!! <3

 • Matilda skriver:

  Jag sov jämt förr, somnade senast 19.00 om kvällarna och sov tills klockan ringde. När jag slutade tidigt kunde jag sova från 16.00. Orkeslös, huvudvärk, frusen och ont i kroppen var ytterligare starka symtom. Och matintolerans. Visade sig vara hypotyreos. Sköldkörteln. Måste äta medicin varje dag resten av livet, men så mycket bättre jag mår! Trots att vi fortfarande ett år senare försöker hitta rätt dos 🙂

 • Julia skriver:

  Åh, stackare! Jag själv har brottats till och från under flera år med järnbrist då jag ärver stora problem men mina blödningar varje månad. Det du kan göra innan du får recept på tex järntabletter (om du behöver det) är att köpa blutsaft på hälsokost eller typ på ett vanligt ica maxi med bra utbud. Drick en shot dagligen, smakar SKIT men kan hjälpa dig att få i dig mer järn. Hoppas det ordnar sig. <3 Kram

 • Jonna skriver:

  Hej på dig tjejen. Jag har läst din blogg ett tag och måste erkänna att varningsklockor började ringa när jag läste det här inlägget. Du har väl varit/varit nära på att bli utbränd? Tror du inte att den extrema tröttheten beror på att du kanske tar i lite för mycket just nu? Jag tampas själv med utmattningssyndrom sedan över ett år tillbaka (23 år, man tror inte att det kan hända) och har dessutom en rejäl ångestproblematik som grädden på moset. Och jag vet hur skör man är under lång tid efteråt. Just när man känner sig som starkast är ofta precis då man behöver säga stopp och pausa för att inte springa iväg för mycket och hamna i en äcklig svacka igen.
  Menar inte på något sätt att vara en skrämselkärring här haha, och det är fullt möjligt att du lider brist på något ämne. Men jag känner även igen ett visst tankesätt hos dig som jag själv hade där man letar efter fysiologiska förklaringar till varför man är så trött eftersom att det är enklare att åtgärda.
  Nåväl: jag hoppas läkaren kan hjälpa dig och tala om vad som är fel och att du snart känner dig starkare oavsett vad det beror på. Trötthet är verkligen överväldigande när den beter sig på det sättet som du beskriver. Ta hand om dig! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.