SALTIGA KNÄCK GRANDE

 
Recept (dubbel sats): 

4 dl socker, 4 dl grädde och 4 dl sirap. Koka ihop allt i en hög tjockbottnad kastrull på hög värme tills den tjocknar, gör sedan vart efter kulprov. (Toppa en sked i kallt vatten, kan du rulla ihop det till en stabil kula, är knäcken klar) häll upp de i formar, jag tog stora bullformar denna gång för ville ha stora knäck plus att de är enklare att göra 😉 När det är klart så toppar du med flingsalt.

 


Skulle jag få välja ett enda julgodis på julen så hade det definitivt blivit knäck. Jag verkligen älskar knäck, det är så sjukt gott. Den här gången kände jag för att göra knäck med en twist så valde att göra lite saltiga knäck. Jag är sådan sucker för sött&salt, min favorit-kombination helt enkelt. Så jag tänkte att knäck med lite salt kan ju inte då inte blev fel. Alltså den blev så jävla god, om jag får säga det själv 😉 haha. Det visade sig bli en riktig höjdare. Henke älskade den! Om ni gillar knäck så måste ni testa denna. Så enkel också och det uppskattar man ju såhär i jule-tider haha. Hoppas ni gillar dagens recept 😊

0

1 reaktion på “SALTIGA KNÄCK GRANDE”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.