Dag två på modekollo

 

En av kandidaternas projekt, ärmarna är gjorda av presentsnören. Mycket kreativt!

Allas plagg inspirerade av bokstäver

Duktiga kandidaterna från THS

Våra plagg inspireade av ett R

Jag & urgulliga matilda

Här kommer lite bilder från denna fantastiska dag! Vi startade dagen på FOV textilfabrik, där vi fick se och höra om hur det går till att skapa garn och tyger. Mycket intressant, och det är så mycket jobb och maskiner bakom som man inte ens tänker på. Efter det så lyssnade vi på en presentation om hemtex, fick höra en hel del om företaget samt höra om inredningsmodet. Sist ut var Textilhögskolan, där vi fick rundvandring på skolan, se hur de jobbar, träffa och prata med två kandidater från skolan. Även se deras fantastiska verk, skisser m.m. Helt sjukt vilka kreativa människor, ovan ser ni ett plagg en av killarna skapat, där ärmarna är gjorda av presentsnören. Här pratar vi människor som tänker utanför ramarna. Slutet av dagen på THS var det dags för Workshop. Vi fick i uppgift att sy ett plagg, genom att inspireras av en bokstav. Vi valde bokstaven R och skulle då göra ett plagg som såg ut lite som ett R men samtidigt såg ut som plagg och inte en bokstav. Svårt, men grymt lärorikt och roligt att jobba under press. Roliga var att Matilda jag jobbade med, varken hon eller jag kunde knappt sy. Ändå fick vi ihop två grymma plagg tillslut. Allt går om man vill 🙂 Det är bara ge gärnet.

Nu måste jag sova, det är en lång dag imorgon. Dagen startar på Ginatricots huvudkontor, spännade!

 

0

2 reaktioner på “Dag två på modekollo”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.