LCHF.

Sallad, och fet fetaost och kyckling stekt i riktigt smör.

Tacoköttfärs, Sallad, Creme fraiche, och Guacamole.

Jag har på senaste börja följa LCHF när det kommer till kost. Jag tycker det går riktigt bra, och det är både lätt att tillaga och följa. Här ovan ser du två maträtter som följer det. Jag menar man kan ju äta nästan allt, så om de lagar t.ex Köttfärsås och spagetti hemma, så byter du bara ut spagettin till Sallad, Blomkål?

LCHF står för  (Low, Carb, High Fat) är precis som namnet säger. En kost som bygger på ett lågt intag av kolhydrater och ett högt intag av fett. genom att äta på det sättet håller sig blodsockret på en låg och jämn nivå och din kropp får möjlighet att bränna fett. När kroppen använder fettet i fettcellerna som energi blir vi mindre hungriga eftersom energin redan finns lagrad i kroppen. Och när kroppen inte längre är sockerdriven försvinner Vrålhunger känslan.

Det är som sagt väldigt lätt att följa, det du ska tänka på är att undvika socker och stärkelserik mat som pasta, bröd, ris och potatis och ersätta det med sallad, bulgur osv.

Detta kan du äta om du vill hålla dig till LCHF

– Kött av alla sorter
– Fisk, skaldjur av alla de slag, och gärna feta varianter.
– Ägg i alla former
– Feta såser
– Grönsaker men bara det som växer ovan jorden så som Blomkål, Brocooli, Kål, Sparris,Squash, aburgine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad, advokado.
– Feta mejeriprodukter så som Mjölk, Smör, Bregott, Grädde, Creme Fraiche, ost. Det fetaste
– Bär, hallon innehåller mindre kolhydrater.

Detta ska du undvika om du ska hålla dig till LCHF

– Socker
– Söta drycker
– Läsk
– Godis
– Kakor, bullar
– Bröd
– Pasta
– Ris
– Potatis och andra rotfrukter.

Så LCHF är ett riktigt bra tips. Det finns massor om detta på nätet, finns jättebra recept också. Jag tänkte att jag skulle lägga ut lite också. Vad tror ni om detta? Är det någon av er som följer eller ha följt detta?

0

6 reaktioner på “LCHF.”

 • EMELIECATRINE skriver:

  Behövde du nån hjälp med bloggen? Eller fixade du det själv?

 • Frida skriver:

  LCHF fungerar jättebra, har ätit så hela våren. Man blir mättare, piggare och går ned i vikt! Det är alltid roligt med recept osv, så det tycker jag du ska lägga ut!

 • Emma skriver:

  Funderar verkligen på att testa LCHF, så skulle vara kul om du berättade lite hur det går o sådär! 🙂 och gärna lägg ut goda recept, båda bilderna här över ser ju supergott ut.. passar mig i smaken!

 • Sara skriver:

  Jag åt enligt LCHF för ca 3 år sen. Man rasar i vikt fort som fan i början, dock blir det rätt svårt att hålla i längden, speciellt om man äter ute ofta eller hemma hos andra. Inte så kul att komma hem till vänner som bjuder på lasagne och be att få något annat, haha. Men man mår riktigt bra av den kosten, jag blev piggare och gladare efter bara någon vecka. Magen fungerar super bra med LCHF också.

  En bra tumregel är att aldrig äta något som innehåller mer än 5g kolhydrater / 100 g. Allt under 5g är bra!

  Glöm inte heller att verkligen se till att du får i dig BRA fetter!

  Lycka till 🙂

 • helene skriver:

  Jag tänker börja äta så när jag gått ut gymnasiet^^ Hemma äter vi redan lchf eftersom pappa är diabetiker. Han tar aldrig insulin längre! Jag äter ju kolhydrater i skolan, men i somras åt jag lchf på heltid och mådde skitbra! 😀 Men sen ville jag äta som de andra i skolan. Men nästa år när skolan är slut så;)

 • emelie skriver:

  mer sånt här, tack! 🙂 jättekul o intressant, är själv nyfiken på det men aldrig testat då jag tycker det blir knepigt o hålla sig borta från alla kolhydrater.. mer tips på maträtter hade varit kanon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *